Skip to content

Ajmokac

decembar 26, 2009

Kaže mama da je ovo često pravila ranije i da sam uvek volela da ga jedem, ali se ne sećam . . .

Uglavnom, preukusno je, jednostavno za napraviti i preporučujem da probate :)

Potrebno je:

  • belo meso
  • pola glavice belog luka (5-6 čenova)
  • 1dl ulja
  • 2-3 kašike brašna
  • malo vegete
  • kocka za supu
  • 2dl mleka
  • 2dl vode
  • pola kisele pavlake

Priprema:

Belo meso skuvati u vodi (koja se može posoliti, mi izbegavamo so iz privatnih razloga), izvaditi, iseći na zalogaje i ostaviti sa strane. U drugu šerpu sipati ulje i propržiti sitno iseckani ili izgnječeni (na onu spravicu) beli luk, te dodati brašno. Kada se brašno proprži sipati mleko i vodu, zatim kocku za supu, vegetu, peršun  i malo majčine dušice (ona nije neophodna) i mešati dok se ne zgusne. Zatim dodati meso i kuvati još nekoliko minuta. Kada se servira umešati malo pavlake i to je to :) Ukusno je sa pireom, testeninom, i može se kombinovati maltene sa svime. Neko stavlja i sirće ili limunov sok, ne preferiram, jer ne volim :)

Vreme za koje se pripremi je manje od 30 minuta.

Uživajte!

Advertisements
No comments yet

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: