Skoči na sadržaj

Integralne zemičke

14 decembra, 2015

Potrebno:

  • 500g integralnog brašna
  • 250g belog brašna
  • 250g mlevenog lanenog semena
  • 250g margarina za kolače ili putera
  • 400ml tople vode
  • 1 kvasac
  • malo šećera i malo soli

zemicke

Priprema:

U toplu vodu sipati šećer i kvasac, sačekati desetak minuta da se aktivira. Sve sastojke spojiti (ostaviti malo margarina za premazivanje), mesiti dok se ne dobije homogena masa. Dodati vode ili brašna, po potrebi. Ostaviti malo da odstoji na toplom i ponovo premesiti, te praviti zemičke, ređati na pleh i peći 35-45 minuta na 200 stepeni. Dok su vruće premazati ih margarinom ili puterom, odnosno kocku margarina utrljati na vruću zemičku.

Zemičke mogu da stoje i nekoliko dana, ostanu mekane i ne mrve se. Možete dodati različite semenke, po ukusu, suncokret, golicu, susam, kim.

No comments yet

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: