Skoči na sadržaj

SLADOLED ZA DORUČAK? MOŽE!

20 aprila, 2016

Kada odlučite da se pridržavate zdrave ishrane, odnosno, kako Amerikanci kažu: „Eating clean“, a navikli ste da svakodnevno u organizam unosite određenu količinu šećera, što kroz slatkiše, gazirane napitke ili domaće poslastice, imate problem koji egzistira i onda morate da se dovijate i snalazite, kako ne biste posegli za čokoladicom ili kolačima. Tako sam se ja snašla pre nekoliko godina i napravila ovaj sladoled, koji i dan danas redovno pravim i jedem kada god mi se jede nešto slatko. Bez dodatog šećera, čak je i poželjno da ga jedete, a količine nisu ograničene. Možete pojesti dva, pa i tri dnevno i opet nećete preterati sa količinom.

Za doručak? Pa i za doručak!

 

Šta je potrebno da se napravi ovaj sladoled? Za šest sladoleda, u IKEA kalupima je potrebno sledeće:

  • dve banane
  • jogurt Dukatos
  • eventualno još neko voće, po izboru
  • blender za usitnjavanje voća, ali i ne mora, možete ga usitniti i viljuškom

Način pripreme sam spremila u slikama. Ukoliko napravite ovaj sladoled, javite mi svoje utiske! Ja ga veoma volim :)

 

1

2

3

4

5

6

7

8

No comments yet

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: